БНР Мобилни пунктове за бързи тестове пред заведенията позволяват те да работят без

...
БНР
Мобилни пунктове за бързи тестове пред заведенията позволяват те да работят без
Коментари Харесай

Очаква се с бързи тестове да се осигурява достъп до всички обществени места

 БНР Мобилни пунктове за бързи тестове пред заведенията разрешават те да работят без ограничаване в работното време при 100% имунизиран личен състав (или с тест). Заповедта беше издадена в сряда (13 октомври), само че действително успяхме да създадем нужната организация в четвъртък-петък (14-15 октомври).Пунктовете бяха на основни места в центъра на столицата, описаха пред БНР Радослав Мирчев и Мартин Михайлов – притежатели на някои от най-посещаваните нощни клубове.

" Тези пунктове не могат да обслужат всички искащи, а единствено за рискови обстановки и за късните часове. Очакваме тази опция да бъде освен в София и освен за заведенията, с цел да бъде и по-справедливо “, подчертаха събеседниците.

В два от мобилните пунктове от четвъртък до неделя са извършени около 1300 теста, сочи статистиката, която се води и ще бъде оповестена публично в идващите дни. От тях положителни са се оказали единствено 4, акцентира Радослав Мирчев. Данните влизат в РЗИ и общата статистика. Положителните се карантинират.

Част от разноските за бързите проби са поемат от околните до пункта заведения, и клиентите заплащат единствено 10 лв..

Има страни (Англия, Португалия, Дания), където поради огромния % имунизирани, даже отстраниха зелените документи, а контролът се реализира по летища и гари, добави Мартин Михайлов. За страдание, България е надалеч от сходна обстановка.

От посетителите в нощните заведения съвсем 100% от чужденците са имунизирани, за българите данните още се събират.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР